053 - 208 70 15

Dakdekker nodig in Enschede?

Daklekkage Enschede

Zoek je een dakdekker in Enschede om je daklekkage te verhelpen? Als de lekkagesporen binnen zichtbaar worden wil je natuurlijk graag direct geholpen worden. En dat kan. Bel 053 - 208 70 15 om een afspraak te maken of gebruik het contactformulier voor het aanvragen van een offerte als de situatie iets minder urgent is.

Bij daklekkages is zaak om snel te handelen. Dat je nu de tekenen van de lekkage ziet wil niet zeggen dat de lekkage ook recent is ontstaan is. Het water kan al wel voor langere tijd langzaam naar binnen gesijpeld zijn met alle schadelijke gevolgen van dien. Geen tijd te verliezen dus.

Oorzaken daklekkage Enschede

De oorzaken van een daklekkage liggen over het algemeen bij slechter wordende verbindingen. Verbindingen van de dakbedekking met andere dakelementen als schoorstenen, dakkapellen, afvoeren en lichtkoepels. Daklood, verbindingsnaden van de dakbedekking, naar verloop van tijd krijgen de veranderlijke weersomstandigheden er vat op en kunnen ze uitdrogen, loslaten of vervormen.

Het probleem kan ook liggen bij de dakbedekking zelf. Als er door slijtage veel zwakke plekken zijn ontstaan kan dat ook een verklaring zijn voor lekkages. Kijk je bijvoorbeeld naar de levensduur van bitumen dan gaat deze dakbedekking ongeveer 15 jaar probleemloos mee. Pannendaken houden het wat langer uit. Maar ook scheurtjes in dakpannen als gevolg van erosie of ruige weersomstandigheden kunnen voor nare lekkages zorgen.

Reparatie daklekkage enschede

De reparatie van een daklekkage is meestal geen hele ingrijpende handeling. Als we de bron van de lekkage hebben ontdekt is het soms zo eenvoudig als het vervangen of terugleggen van een enkele dakpan. Ook het vernieuwen van daklood is een routineklus die zonder al te veel poespas kan worden uitgevoerd. Laat je dus niet tegenhouden om hulp in te schakelen bij een daklekkage omdat je veel gedoe verwacht.

Ook dakbedekking op een plat dak is te repareren. Bij een snee, loslatende verbindingsnaden of een zwakke plek plakken we een herstelstuk over de bestaande dakbedekking. Een lekkage betekent dus niet automatisch dat de dakbedekking helemaal vervangen hoeft te worden. Al is dat voor de lange termijn soms toch de beste oplossing wanneer de dakbedekking als geheel in een slechte staat verkeerd.

Mogelijke gevolgen daklekkage

De mogelijke gevolgen van een daklekkage zijn niet te onderschatten. Natuurlijk is lekkend water op plekken waar je het liever niet ziet vervelend. En een verpest plafond door vocht- of schimmelplekken geeft geen fraaie aanblik. Maar de verborgen schade aan houten constructies is vaak veel desastreuzer. Met name als de lekkage al een poosje aan de gang is.

Als de luchtvochtigheid op zolder te hoog wordt als gevolg van binnensijpelend water kan dat op termijn zorgen voor houtrot en schimmelvorming. Deze ongewenste verschijnselen kunnen je dakconstructie op termijn ernstig verzwakken. En zelfs op korte termijn neemt het hout en het isolatiemateriaal zo veel vocht op dat ze minder goed in staat zijn te doen wat ze moeten doen.

Contact met Kamphuis Dakbedekking & Renovatie

Gelukkig worden de meeste daklekkages in een vroeg stadium ontdekt. Dan is er van al deze schadelijke gevolgen nog geen sprake. Het is ook direct het belangrijkste argument om een kleine lekkage niet op zijn beloop te laten. De geringe moeite om op korte termijn actie te ondernemen weegt niet op tegen de mogelijke consequenties van onnodig uitstel op de lange termijn (Google voor de grap eens wat het kost om een heel dak te laten vervangen).

Als je Kamphuis Dakbedekking & Renovatie belt op 053 - 208 70 15 dan komen we de lekkage snel voor je herstellen. En als je graag een offerte wilt aanvragen kun je daarvoor het contactformulier gebruiken. Zul je zien dat de prijs van een dakreparatie vaak reuze meevalt.

 
 

Waarom Kamphuis Daktechniek?

  • Dealerschap voor TPE dakbedekking
  • Goed onderbouwde offertes met uitgebreide toelichting
  • Aangesloten bij VCA



VCA gecertificeerd

Werkgebied


Enschede, Hengelo, Almelo, Borne, Oldenzaal, Deurningen, Boekelo, Delden, Lonneker, Zenderen, Tusveld.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Werkgebied

Enschede, Hengelo, Almelo, Borne, Oldenzaal, Deurningen, Boekelo, Delden, Lonneker, Zenderen, Tusveld.

Diensten

  • Dakbedekken
  • Dakinspectie
  • Dakisolatie
  • Dakgoten repareren
  • Daklekkage

Onze specialisaties

• Verhelpen lekkages
• Plaatsen isolatie
• Reparatie
• Onderhoud
• Renovatie

Hoofdvestiging