Shingles laten plaatsen in Enschede?

Wij werken in Enschede en omstreken met veel verschillende typen dakbekleding. Zo hebben we ook veel ervaring met het werken met shingles.

Shingles

Een shingle is een schubvormige bitumineuze dakbedekking voor het lichthellende vlak. Het is een bijzonder mooi en duurzaam materiaal met een ruime keus in kwaliteit, uitvoering en kleurstelling.

Duurzaam en veelzijdig

De shingles worden schubvormig gelegd op schuine daken en imiteren een leien dak. Het grote voordeel is dat het dekkend gewicht per m2 beduidend lager is, waardoor de onder constructie lichter kan zijn. De shingle heeft een lange levensduur tegen relatief lage kosten en is onder meer geschikt voor woonhuizen, vakantiewoningen, schuren en tuinhuizen. De shingle dakbedekking komt uit Amerika en Canada en is daar heel populair.

Doelmatige bescherming

Bitumineuze shingles bestaan uit een bitumen geïmpregneerde inlage van glasvlies die aan beide zijden is bedekt of gecoat met bitumen. Om het materiaal doelmatig tegen veroudering te beschermen, wordt de shingle aan de bovenzijde voorzien van gekleurd mineraal. Dit kan eventueel worden aangevuld met polypropyleen, dat extra weerstand biedt tegen hoge temperaturen. Aan de onderzijde wordt de shingle afgestrooid met zand.

Schone ondergrond

Shingles kunnen het beste op een schone ondergrond gelegd worden. Daarom is het meestal noodzakelijk om de oude dakbedekking te verwijderen voordat de shingles worden aangebracht.
Wilt u meer weten over onze diensten? Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u vrijblijvend contact met ons bedrijf in Enschede opnemen. U kunt natuurlijk ook direct een afspraak maken!